Spriječili krijumčarenje 10 kilograma skanka

Crnogorski policijaci i carinici spriječili su krijumčarenje oko deset kilograma skanka koji je jedna osoba pokušala da, sakrivenog u bunkeru u vozilu, prokrijumčari preko granice naše države.

“Naime, policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge su juče, u zajedničkoj aktivnosti sa policijskim službenicima Odeljenja granične bezbjednosti Nikšić i carinskim službenicima Carinske ispostave Vraćenovići, na Graničnom prelazu Vraćenovići, na izlazu iz Crne Gore, kontrolom vozila „VW Golf IV“, podgoričkih registarskih oznaka, otkrili skank koji je bio sakriven u specijalnom izrađenom bunkeru u zadnjem dijelu vozila”, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski i carinski službenici su, kako se dodaje, pregledom vozila pronašli 20 pakovanja u kojima se nalazilo oko 10 kilograma biljne materije tamnozelene boje za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank.
Drogu je prevozio V.T. (26) iz Podgorice koji je lišen slobode.

Policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge su preuzeli lice, vozilo i drogu i o događaju obavijestili nadležnog državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.
Osumnjičeni V.T. će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužiocu, zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.
Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *