Srebro za mlade “vučice”

Proteklog vikenda ljubitelji rukometa su u glavnom gradu Crne Gore mogli da uživaju u onome što su mlade igračice iz zemlje i regiona pokazale na turniru u organizaciji RK “Feniks”. Turnir je protekao u odličnoj organizaciji, a ono što posebno hrabri i raduje je to što je viđen i veliki broj talenata.

Igračice rođene 2000.godine prva kroz cilj je prošla ekipa Feniksa koja je u polufinalu bila bolja od Metkovića 20:11, a u finalu od Trebjese 20:17, sto je bio jedan od najboljih mečeva na turniru. Trebjesa je u polufinalu bila bolja od Podgorice 15:11.

Za najbolju igračicu u ovoj generaciji proglašena je Tamara Džaric iz Feniksa, najbolji golman je Anđela Durkovic takođe iz Feniksa, dok je najbolji strijelac bila Leona Radić iz Metkovića.

U konkurenciji igračica rođenih 2002. godine ponovo je Feniks pokazao najviše pošto je u finalu savladao Podgoricu 15:10. Izabranice Lidije Vukašinović su u polufinalu bile bolje od Beka 16:11, a Podgorica od Budućnosti 7:5.

Najbolja igračica u ovoj generaciji je bila Nikoleta Babić iz Beka, najbolji golman Ksenija Pajović iz Podgorice, a najbolji strijelac Suzana Zečević iz Feniksa.

U generaciji igračica rođenih 2004. godine, ekipa Zete zauzela je drugo mjesto i okitila se srebrnom medaljom. Djevojčice su u grupi savladale ekipe Feniksa i Levalee, u polufinalu su nadigrale Trebjesu i izborile finalni susret sa ekipom Metković. Kapiten RK “Zeta” Nađa Micevski dobila je priznanje za najboljeg strijelca na turniru.

 

Rezultati :
Zeta-Feniks (18:3)
Zeta-Levalea (12:5)
Polufinale :
Zeta-Trebjesa (12:6)
Finale:
Zeta-Metković (6:10)

This slideshow requires JavaScript.

PLASMAN 2000
1. MJESTO – RK FENIKS
2.MJESTO – RK TREBJESA NOA
3. MJESTO- ŽRK PODGORICA
4.MJESTO – ŽRK METKOVIĆ
5. MJESTO – RK BERANE
6.MJESTO – RK SEDMERAC

PLASMAN 2002

1. MJESTO – RK FENIKS
2.MJESTO – ŽRK PODGORICA
3. MJESTO- RK BEK
4.MJESTO – ZRK BUDUĆNOST
5. MJESTO – RK LEVALEA
6.MJESTO – RK BERANE

PLASMAN 2004
1. MJESTO – ŽRK METKOVIĆ
2.MJESTO – RK ZETA
3. MJESTO- RK LEVALEA
4.MJESTO – RK TREBJESA NOA
5. MJESTO – ŽRK PODGORICA
6.MJESTO – RK FENIKS

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *