Stara Varoš – Volcano nizala medalje u martu

Članovi podgoričkog Džudo kluba Stara Varoš – Volcano imali su brojne uspjehe u martu mjesecu. Na Međunarodnom džudo turniru Akademik Open, na kojem je nastupilo preko 20 klubova iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije i Albanije. Najmlađi članovi kluba na ovom takmičenju osvojili su devet medalja i to: dva zlata, četiri srebra i tri bronze.

Zlatne medalje u Nikšiću osvojili su Nemanja Aleksić, koji je zlatu pridodao srebro u starijem uzrastu, i Branka Mujović. Srebro su osvojili i Pavle Vukčević, Ana Popović i Bogdan Mujović, dok su bronzani bili Stefan Vujačić, Veljko Mujović i Filip Turković.

Dan prije Akademik Opena održano je juniorsko prvenstvo Crne Gore na kojem je takmičarka Marija Žižić sa tri pobjede iponima trijumfovala u kategoriji juniorki do 48 kg i postala prvak države. Činjenica da je Marija Žižić sa nepunih 15 godina postala prvakinja u uzrastu do 20 godina čini ovaj uspjeh mlade Podgoričanke još impresivnijim.

Treba napomenuti da su ,,Starovarošani“ imali veoma zapažen nastup na dugogodišnjem tradicionalnom međunarodnom turniru “Miloš Stanković” koji je okupio oko 350 džudista iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Albanije, koji su se takmičili uzrastima od 6 do 17 godina. Stara Varoš- Volcano imala je uspješan nastup pred domaćom publikom osvojivši čak 13 medalja. Članovi ovog veoma uspješnog sportskog kolektiva našli su se u finalnim mečevima čak deset puta a osvojili su šest zlatnih, četiri srebrne i tri bronzane medalje. Zlatne medalje osvojili su Stanko Mujović, Ana Popović, Marija Žižić, Gabriela Pobrić, Isabella Pobrić i Branka Mujović. Dvije srebrne medalje pripale su Nemanji Aleksiću a po srebro su osvojili još i Damjan Mitrović i Pavle Vukčević, dok su bronzani bili Matija Popović, Marko Žižić i Veljko Mujović.

Treneri džudo kluba, braća Mladen i Marko Jokmanović ističu da su ovi nastupi samo potvrda kvalitetnog rada i dobre forme koja će se tek pokazati na brojnim klupskim i reprezentativnim nastupima koji predstoje u ovoj takmičarskoj sezoni.

G. Badalovska

 

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *