Stefan Usiljanin: Najveći umiru na sceni

Tuga, šok i suze… Vijest o smrti glumca potresla je njegove kolege i prijatelje koji se opraštaju od Mande. Potrebu da mu se obrati posljednji put imao je i glumac Stefan Usiljanin, koji za naš portal kaže da je ostao bez teksta kada je čuo vijest.

13479803_1499288170097032_801544307_n (1)

-Kao da me je voz udario kada sam čuo tu tužnu i nevjerovatnu vijest o mom dragom kolegi. Prosto nevjerovatno, da je otišao nebeskim stazama i naš Manda. Čovjek, velikog srca, velike duše, pun ljubavi, snage, harizme, talenta, života, smijeha, svega onog lijepog što krasi jednu veličinu kao što je on. Divan kolega, drug, prijatelj. Ne postoji osoba koja nije njega voljela. Milorad Mandić  i ja smo se prvi put sreli davne 2006. godine u mom rodnom gradu Kraljevu. Tada je bio dječiji festival u okviru humanitarne organizacije “Dijete u srcu”. To su bili i moji glumački počeci, gdje mi je on rekao: “Samo radi, slušaj, radi i radi. Ako to voliš uspjećeš”. Te riječi i dan danas odzvanjaju u mojoj glavi – sa nevjericom priča mladi Usiljanin koji je nedavno imao tu čast da snimi nekoliko scena sa Mandom.

-Evo jedna cijela decenija kasnije, moj idol i ja smo se sreli u Beogradu, na Kosmaju, na setu serije “Selo gori, a baba se češlja”. Moja prva serijska uloga, uloga “Malog” u pomenutoj seriji je upravo i prvi kadar pred kamerom i to prvo sa Mandom. To je čovjek koji mi je pružio svu prijateljsku kolegijalnost tokom snimanja serije. Kada sam pročitao scenario tolika me je sreća obuzela, jer su baš prve replike bile između Mande i mene (Milašina i Malog). Njegovi savjeti su od jako velikog značaja, tu toplinu i volju da kadar bude što bolji i kvalitetniji, to pruža Manda. Čak i kada se kadar ponavljao baš zbog mene, ja sam se Mandi izvinjavao, gdje se on osmjehnuo i rekao mi: “Sine, za*ebi kolegu koji neće da ti pomogne”.

Stefan se prisjetio i druženja iza kamere za koje kaže da je bilo toliko prijatno, ohrabljivo i značajno za sve, a pogotovo za mlade glumce poput njega pred kojima je karijera.

-Naša kinematografija je opet dobila minus, i to veliki minus. Nažalost, Manda se potpisao za kraj, ali vjerujem i znam da njegova duša i dalje igra. Hvala ti na svemu dragi kolega, idolu, faco, ljudino, HVALA TI NA SVEMU! Veliko i ogromno zadovoljstvo mi je što sam te poznavao i sarađivao sa tobom. Zaigraj na nebeskim daskama koje život znače! Voli te tvoj kolega “Mali”, Stefan Usiljanin Susi. Porodici Mandić duboko saučešće. Zbogom Milašine – poručio je Stefan za kraj.

13453837_1499289030096946_590489498_n

Dramski umjetnik Milorad Mandić Manda biće sahranjen u subotu 18. juna u 13.30 sati u Aleji velikana na Novom Groblju u Beogradu. Manda je juče iznenada preminuo tokom izvođenja dječije predstave “Petar Pan” u Ustanovi kulture “Vuk Karadžić”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *