Studenski parlament: Nezadovoljni smo ponašanjem rekorke, ne radimo u interesu vlasti

Studenski parlament odbacio je danas tvrdnje da rade u interesu vlade, nakon što je Upravni odbor UCG dobio odluku da Viša medicinska škola ostane u Beranama.

„Umjesto dalje polemike i pozivanja na odluke Senata, one koji optužuju studente da ”rade u interesu vlasti”, treba podsjetiti i na jedan detalj – da nije bilo tih istih predstavnika studenata koji su nakon Vlade i UO, sada došli na ”tapet”, ne bi bila održana ni posljednja sjednica najvišeg akademskog tijela. ”Velika” podrška Senata daljoj polemici i konfrontiranju sa Vladom, svela se na to da su studenti omogućili kvorum održavanju sjednice“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da da nije bilo studenata, ne bi bilo ni sjednice, a „valjda bi tada onima koji se zaklanjaju iza ”velike” podrške Senata, bilo jasno što akademska zajednica misli o jednostranim rješenjima koja smo do sada imali prilike da vidimo od strane uprave UCG“.

Navodeći da su pravo predstavnici SPUCG u UO predložili su da se izvrši upis studenata u VMŠ sa sjedištem u Beranama, a da se dio praktične nastave izvodi u Kliničkom centru u Podgorici, studentu u sapštenju navode da današnja odluka predstavlja veliki uspjeh jer studenti i nastava neće ispaštati zbog nesaglasja na relaciji Vlada – manjinski dio UCG.

„SPUCG izražava nezadovoljstvo zbog napuštanja današnje sjednice UO od strane rektora prof. Radmile Vojvodić i par predstavnika akademskog osoblja jer prethodno nijesu saslušali obrazloženje prijedloga SPUCG“, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *