U džakovima nosili oko 30 kilograma skanka

Službenici Uprave policije – Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi su juče, u blizini granice sa Albanijom, pronašli oko 30 kilograma skanka. Policija je primijetila dvije osobe s džakovima, naredila im da se zaustave, a one su, potom, odbacile džakove i pobjegle u pravcu Albanije.

“Službenici OGB Tuzi su 5. Avgusta, oko 19 i 30 časova u mjestu Barlaj, koje se nalazi 50 metara od granične linije između naše zemlje sa Albanijom, primijetili dva nepoznata lica koja su na sebi nosila dva džaka. Nakon izdatog naređenja policijskih službenika da se zaustave, ova dva lica su odbacila oba džaka nakon čega su se udaljila u pravcu Albanije”, saopšteno je iz Uprave policije.

O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da službenici Odsjeka za borbu protiv droge zajedno sa ekipom krim tehnike Centra bezbjednosti Podgorica obave uviđaj.
Preliminarnom analizom i obavljenim uviđajem potvrđeno je prisustvo opojne droge marihuana tipa skank, mase oko 34 kilograma.
Pronađeni skank preuzeli su službenici Odsjeka za borbu protiv droga na dalje postupanje.

„O događaju su upoznati policijski službenici Albanije koji su predmet preuzeli na osnovu sporazuma o graničnoj saradnji između policije Crne Gore i Albanije, radi rasvjetljavanja događaja i identifikovanja lica za koja se sumnja da su u Crnu Goru prokrijumčarila oko 34 kilograma skanka”, navodi se u saopštenju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *