Udžbenici u prodaji oko 28. avgusta

Distribucija udžbenika za osnovnu i srednju školu knjižarama širom Crne Gore počeće 21. avgusta, a u slobodnoj prodaji se mogu očekivati oko 28. avgusta, saopštilo je Ministarstvo prosvjete.

Iz resora Damira Šehovića je saopšteno da su obezbijeđeni udžbenici za školsku 2017/2018. godinu za djecu bez roditeljskog staranja, čiji su roditelji, odnosno staratelji korisnici prava na materijalno obezbjeđenje, sa posebnim obrazovnim potrebama, koja su smještena u ustanovama socijalne i dječije zaštite i porodičnom smještaju.

“Za učenike romske i egipćanske populacije koji pohađaju prva tri razreda, udžbenike je obezbijedilo Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, dok će za dio djece romske i egipćanske populacije ostalih razreda, udžbenike obezbijediti Ministarstvo prosvjete. Sa zainteresovanim sindikalnim organizacijama Zavod za udžbenike potpisao je ugovore kojim je njihovim članovima omogućena kupovina na rate”, navodi se u saopštenju.

U maloprodajnim objektima Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva može se kupovati na rate preko kartica koje to omogućavaju.

“Zavod je pokrenuo i akciju od 15. avgusta u kojoj se za svaki kupljeni komplet dobijaju po dvije sveske sa prepoznatljivim crnogorskim motivima i sportistima. Takođe, ove godine je značajan broj gradskih uprava, u želji da izađe u susret obrazovnim potrebama đaka na teritoriji svoje opštine, besplatno pribavio komplete udžbenika za dio đaka. Tako za sad, prema saznanjima obrazovnih institucija, udžbenike nabavljaju sljedeće opštine – za prvi razred: Podgorica, Herceg Novi, Tivat, Bar i Mojkovac, te Kotor, Nikšić, Danilovgrad, Cetinje, Bijelo Polje, dok će udžbenike od prvog do devetog razreda obezbijediti opštine Budva i Berane”, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvjete.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *