Uhapšeni na saslušanju u Višem sudu

Plavska policija uhapsila je sinoć M.Š. (24) iz sela Brezojevice i A.K. (35) iz Bijelog Polja zbog sumnje da su da su na monstruozan način u noći između utorka i srijede provalili u porodičnu kuću porodice Dašić i ubili osamdesetčetvorogodišnju Gordanu Dašić i brutalno pretukle njenog supruga Vuka Dašića (82), saopšteno je iz policije.

Oni su trenutno na saslušanju u Višem tužem tužilaštvu u Bijelom Polju, saznaje Portal RTCG.
Pronađen je veći dio novca koji su ova dva lica, kako se sumnja, tom prilikom otela, a identifikovane su još dvije osobe od kojih je uzeta izjava zbog sumnje da je jedna prikrila zločin, a druga pomogla počiniocima krivičnog djela.

“Službenici OB Plav su juče, u popodnevnim časovima došli do identiteta osumnjičenih lica. M.Š. je pronađen u mjestu u kojem je nastanjen, selo Brezojevice, dok je A.K. pronađen akcijom blokade saobraćajnica, u pokušaju udaljenja sa naše teritorije. Nakon njihovog dovoljenja u OB Plav, na osnovu konsultacija sa tužiocem, ova dva lica su lišena slobode. Time je ovo krivično djelo rasvijetljeno u istom danu kada je počinjeno”, navodi se u saopštenju.

Istraga upućuje na sumnju da su M.Š. i A.K, 31. maja, nakon ponoći, maskirani upali u kuću supružnika V.D. i G.D. u selu Brezojevice, te da su zahtjevali od njih da im predaju novac.

“Tom prilikom njih dvojica su, kako se sumnja, fizički nasrnula na supružnike i sa umišljajem i iz koristoljublja lišili života G.D, dok je V.D. zadobio povrede. M.Š. i A.K. su, sumnja se, iz kuće otuđili oko 600 eura i pušku, nakon čega su pobjegli sa lica mjesta”, saopšteno je iz policije.

Policijski službenici su kod jednog od osumnjičenih pronašli veći dio otetog novca, a takođe pronađena je i ukradena puška.

“Osim toga, pronađeni su i izuzeti predmeti i tragovi za koje se sumnja da su u vezi sa izvršenjem krivičnog djela. Sve navedeno će biti upućeno u Forenzički centar radi vještačenja. Osumnjičeni M.Š. i A.K. će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužiocu”, saopšteno je iz Uprave policije.

Gordana Dašić iz Plava preminula je od posljedica povreda koje su joj nanijeli provalnici koji su razbili ulazna vrata kuće u selu Brezojevica.
Njen suprug Vuko Dašić teško je povrijeđen i zadržan je na liječenju u beranskoj bolnici.
Kako je Pobjedi saopšteno iz beranske bolnice, Vuko Dašić, kome su nanesene teške tjelesne povrede, hospitalizovan je oko 5 sati.

Dašiću su polomljena tri rebra, podlaktica, ima više razderotina i krvnih podliva po glavi i tijelu i smješten je na odjeljenju hirurgije. Analize su pokazale da je starac mučen.
Istražitelji sumnjaju da su napadači znali da su supružnici sami u kući i čekali pogodan momenat da zaspu i provale u njihov dom.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *