Uspjeh Crne Gore za poštovanje

Uspjesi koje je Crna Gora ostvarila na integracionom putu su za poštovanje, ocijenio je ministar vanjskih poslova Estonije, Sven Mikser, i dodao da očekuje dobru dinamiku završetka ratifikacije Pristupnog protokola za NATO.

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, primio je danas Miksera kojem je zahvalio za kontinuiran i snažan doprinos crnogorskim evropskim i evroatlantskim integracijama i naglasio značaj brze ratifikacije Pristupnog protokola NATO-u.
Ocijenio je da u bilateralnim odnosima između dvije države postoji prostor za unapređenje saradnje, posebno u sferi ekonomije.
Mikser je rekao da su za poštovanje integracioni uspjesi Crne Gore i dodao da očejuje dobru dinamiku završetka ratifikacije Pristupnog protokola za NATO.

“Saopštio je opredjeljenje Estonije kao budućeg predsjedavajućeg EU da nastavi politiku ohrabrenja proširenja, uz očekivanje da će Crna Gora i nadalje biti pouzdan partner tog procesa”, kaže se u saopštenju.

Saglasan je da zajednički treba iskoristiti šanse unapređenja saradnje i da je to u obostranom interesu dvije države i njihovih građana.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *