Vatromet za kraj Festivala uličnih performera

Vatrometom sa šetališta Pine sinoć je obilježen završetak Festivala uličnih performera “InArt” u Tivtu.
Tri dana koliko, je festival trajao. obilježila je vesela i razigrana atmosfera na ulicama i trgovima. Publika je imala priliku da pogleda tridesetak različitih programa i nastupa uličnih umjetnika koji su stigli iz osam evropskih zemalja
Za veoma dobro raspoloženje posjetilaca bili su zaduženi akteri dešavanja, među kojima su bili Otto il Bassotto (Italija), Teatrosk (Makedonija), Cigo One Man Band (Hrvatska), te kabare Cirkobalkana.
Pažnju publike privukle su Animacije Bajka, plesni studio Enigma, a u likovnom segmentu predstavili su se Kreativni centar Tivat, Mladen Karišik iz Kolašina sa svojim “Piratima” postavljenim duž šetališta, kao i gost iz Turske, Zafer Kijiđi koji je zaokupljao posebnu pažnju publike slikanjem na vodi.

Na Trgu magnolija urađena je 3D intervencije čiji su autori Zlatko Šljivnjak i Kemal Konaković iz Sarajeva, a manifestaciju su obilježili i nastupi plesne grupe „Bidadari“ iz Beograda koja radi pri indonežanskoj ambasadi, koja je podržala održavanje festivala “Inart” u Tivtu.
Produkciju festivala potpisuje Koncept Plus iz Podgorice, a partneri su bili Turistička organizacija Tivat, Opština Tivat, Nacionalna turistička organizacija, Ministarstvo održivog razvoja i turizma, Ministarstvo kulture i Turski kulturni centar iz Podgorice i ambasada Indonezije iz Beograda.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *