Vesko nije htio da se preda, policija ga savladala, nije ispaljen nijedan metak

Gotovo sedam sati trajala je drama u Zeti kada su se naoružani otac i sin, Vesko i Ranko Vujanović, zabarikadirali u kući u zetskom naselju Berislavci. Vesko nije htio da se preda, uprkos tome što je sa njim pregovarao i kućni prijatelj i fudbalski menadžer Rajo Božović i inspektor Jovica Rečeviće, pa je policija upala u kuću, savladala ga i uhapsila. Njegov sin se prethodno sam predao policiji.

Policija je, kako saznaje CdM, upala u kuću Vujanovića i uhapsila Veska.

“Službenici Specijalne antiterorističke jedinice su, nakon što je postalo jasno da pregovori neće dati rezultate, te da Vesko ne želi da se preda, oko 18 časova, zajedno sa službenicima Centra bezbjednosti Podgorica upali u njegovu porodičnu kuću u Berislavicima u Zeti. Tada su savladali Veska. Tom prilikom su od njega oduzete dvije puške”, kazali su u Up.

Njegov sin Ranko prethodno je dobrovoljno napustio kuću i otišao sa policijskim službenicima.

Niko nije ispalio nijedan metak.

Razlog zbog kog su toliko sati oko pedeset specijalaca, zajedno sa hitnom, ispred kuće Vujanovića u Berislavcima, je bizaran.

Naime, policija je ranije jutros zaustavila Ranka Vujanovića (19 godina) u Golubovcima. On nije imao ni vozačku ni saobraćajnu, zbog čega je policajce zamolio da se vrati u auto i zovne oca. Policija mu je dozvolila nakon čega je mlađi Vujanović pobjegao pod “punim gasom“.

Stigao je do kuće i u nju, kažu očevici, “bukvalno uletio“.

Za njim je stigla i policija.

“Tada se na prozoru pojavio otac sa automatskom puškom i pancirom“, rekao je CdM-u očevidac, što je potvrdila i policija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *