Zaplijenjeno 120 kilograma skanka kod Tuzi

Granična policija zaplijenila je 120 kg skanka, koji je bio sakriven u vozilu albanskih registarskih oznaka u selu Drume kod Tuzi. Kako su saopštili, pripadnici Odsjeka za borbu protiv droge, koji su preuzeli skank i vozilo radi daljeg postupanja, posjeduju saznanja o licu koje je prethodno, kako se sumnja, upravljalo vozilom i rade na na njegovom pronalasku.

Kako su objasnili iz policije, njihovi službenici su u “Golfu V” pronašli dva platnena džaka sa 50 pvc pakovanaj i tri veće torbe sa materijom u rasutom stanju.

“Džakovi su se nalazili u gepeku, a torbe na zadnjem sjedištu vozila. Ukupna količine u pakovanjima i rasutom stanju je oko 120 kilograma materije za koju se sumnja da je opojna droga marihuana tipa skank. Sumnja se da je droga prokrijumčarena iz Albanije u našu zemlju, u namjeri da se tranzituje preko Crne Gore radi prodaje u drugim državama”, objasnili su iz policije.

Službenici Odsjeka za borbu protiv droge su o događaju obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i preduzimaju mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela.
Skank će biti upućen Forenzičkom centru radi vještačenja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *