Zlato i bronza za crnogorske “vučice”

U Visokom je odigran Međunarodni rukometni turnir “Piramida Cup” u rukometu i mini rukometu.

Turnir na kojem je učestvovalo preko 50 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije ponudio je dosta uzbudljivih mečeva koji su obilovali virtuoznostima mladih rukometnih nada.

U kategoriji 2003. godišta i mlađe, prvo mjesto pripalo je crnogorskom klubu “Zeta”. U polufinalu su odmjerili snage sa timom Bosna pobijedivši 26:2, dok su u finalu slavili nad hrvatskom ekipom Jerkovac rezultatom 15:12. Za najboljeg strijelca turnira proglašena je igračica  Zete Nađa Micevski (2004), a za najboljeg golmana Bojana Krkotić (2003).

Sa generacijom 2006. Zeta je osvojila bronzanu medalju, pobijedivši ekipe BiH (12:8), Čapljina (11:5), Hadzići (10:1), Izviđač 2 (5:0), dok su borbu za zlato izgubili protiv Banja Luke i Izviđač.

-Moramo istaći da su u svakoj ekipi igrali dječaci, a da su se naše djevojcice hrabro borile, s obzirom na to da im je ovo bio prvi turnir na kome su se susreli sa takvim ekipama. Prezadovoljni smo postignutim, takođe u ovoj generaciji priznanja za najbolje igrače dobile su Maja Ceklić (2007) i Mia Piperović (2006). Organizator turnira bila je Irma Bećirhodzić-Muzaferija , i ovom prilikom želimo da se zahvalimo na predivnom dočeku, gostoprimstvu i odličnoj organizaciji – poručuju iz Rukometnog kluba “Zeta”.

This slideshow requires JavaScript.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *