Zlato i četiri srebra u Berlinu za Boškovića i Jokmanoviće

Pod okriljem International Brazilian Jiu Jitsu Federation proteklog vikenda održan je Berlin Open u disciplinama Gi i No Gi. Na ovom bodovno bitnom Openu nastupilo je oko 700 takmicara iz Njemačke, Francuske, Švajcarske, Portugala, Holandije, Belgije, Španije, Italije, Belgije, Crne Gore, Makedonije, Japana, SAD, Kanade i Brazila. Zvijezde šampionata bili su jedni od najboljih svjetskih boraca u ovom sportu, crni pojasevi, Džejmi Kanuto i Rikardo Evangelista.
Naši predstavnici, trofejni trio braća Mladen i Marko Jokmanović i Srđan Bošković, imali su veoma zapažen nastup osvojivši zlato i četiri srebra.

Srđan Bošković osvojio je srebro u poluteškoj kategoriji purpurnih pojaseva (disciplina No Gi), ali je zato trijumfovao u apsolutnoj kategoriji pobijedivši svaki meč primoravanjem protivnika na predaju.

Boškovićevi treneri i prvi borci iz Crne Gore koji su stekli uslove da nastupaju najprestižnijoj diviziji crnih pojaseva, braća Jokmanović, nastavljaju sa uspješnim nastupima na najvećoj sceni. Marko Jokmanović je u kategoriji lakaša osvojio srebro u disciplini Gi, kao i srebro u disciplini No Gi.

Mladen Jokmanović osvojio je srebro u srednjoj kategoriji kategoriji discipline No Gi dok treba napomenuti da su ovog puta Jokmanovići zaustavljeni u eliminacionim borbama u žestokoj konkurenciji apsolutne kategorije crnih pojaseva u kojoj su trijumfovali Kanuto i Evangelista koji su se našli u finalu čak dva puta.

-Ovo je značajan uspjeh kojim obilježavamo kraj sezone u kojoj smo uspješno nastupali nastupali na openima u Minhenu, Torontu, Ispočnoevropskom Openu, Srednjeevropskom Openu, Italija Openu, Srbija Openu, prvom Montenegro Openu i sada Berlin Openu. U ovoj sezoni osvojili smo veliki broj značajnih medalja i slobodno se može smatrati jednom od najuspješnijih do sada u desetogodišnjoj istoriji kluba Mata Leao. Takođe bi željeli da istaknemo da Podgorica ima niz mladih boraca, koji sigurno imaju što da pokažu i predstavljaju budućnost brazilskog džiu džicua u Crnoj Gori – kazao nam je Mladen Jokmanović.

One thought on “Zlato i četiri srebra u Berlinu za Boškovića i Jokmanoviće

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *