Zvuci gitare na Trgu nezavisnosti

Crnogorski gitarski duo Srđan Bulatović – Darko Nikčević prirediće koncert u okviru manifestacije „Podgoričko ljeto 2017“ , na Trgu nezavisnosti, večeras u 21 sat.

Repertoar koncerta obuhvatiće autorske kompozicije sa kompakt diskova „Dodir Crne Gore“, „Singerija“, “Ritmico” kao i kompozicije sa najnovijeg albuma „Balkan, Mediteran, Orijent“ koji je objavljen u martu ove godine u izdanju PGP RTS-a.
Dr Srđan Bulatović i mr Darko Nikčević su koncertni gitaristi i kompozitori.

Srđan je doktor klasične gitare (diplomirao je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu u klasi prof. Srđana Tošića, potom magistrirao i doktorirao, takođe na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, u klasi prof. Vere Ogrizović), a Darko je flamenko gitarista i magistar audio tehnologije (završio je Elektrotehnički fakultet u Podgorici, a magistrirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu, na odseku Audio i video tehnologije).

Njihova saradnja počinje 1991. godine i traje do danas kontinuiranim koncertnim izvođaštvom, snimanjem kompakt diskova, koncerata, radio i TV emisija, video spotova. Pored klasične muzike koja je nezaobilazni segment njihovog obrazovanja i izraza, želja i otvorenost za upoznavanjem i dopunjavanjem svoga znanja drugim modernim muzičkim stilovima XX i XXI vijeka odvešće ovaj duo na zanimljivo višedecenijsko muzičko putovanje, i dovesti ga do sopstvene autorske muzike. Koncertni repertoar sa njihovih nastupa iz devedesetih godina sastavljen je od sopstvenih obrada klasične i filmske muzike pažljivo odabranih i prilagođenih svim specifičnostima i nesavršenosima klasične gitare kao instrumenta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *